|
Willkommen,
Gast
|
|
Pirmo reizi, kad dzirdēju par
vavada kazino
, es jau biju piecus gadus profesionāls spēlētājs. Nevis tas romantiskais "veiksmes meklētājs", ko rāda filmās, bet gan cilvēks, kurš katru rītu pieceļas ar vienu domu – kā šodien no kazino paņemt savu algu. Es nesvinu laimestus, neraudu par zaudējumiem. Man ir sistēma, tabulas, bankrota plāns un trīs monitori, uz kuriem dzīvo grafiki.
Sākums bija grūts. Pirmos sešus mēnešus es zaudēju vairāk, nekā nopelnīju. Tā ir tā daļa, par kuru neviens nerunā – kad tu mācies, tu maksā. Nevis skolotājam, bet kazino. Es sāku ar automātiem, jo tie šķita vienkārši. Liels kļuva. Mazs kļuva. Bonusa spēle. Cik var būt grūti? Bet ātri vien sapratu – tie nav haotiskie griezieni, par ko stāsta iesācēji. Tas ir matemātisks slazds, kas izstrādāts tā, lai 99% spēlētāju atdotu visu. Es negribēju būt tie 99%. Tāpēc es mainīju pieeju. Sāku spēlēt tikai blekdžeku un ruleti – spēles, kurās lēmumam ir nozīme. Es iztērēju divus mēnešus, skaitot kārtis virtuālajās galds. Jā, tiešsaistē to var izdarīt, ja vien tu neesi stulbs un nepārsedz likmes uz katru roku. Es izstrādāju savu variantu – mērens palielinājums, trīs soļi uz priekšu, viens atpakaļ. Atceros vienu nakti. Bija trīs no rīta, lietus lāstīja pret logu, un es biju iegājis vairākās sesijās pēc kārtas. Kārtējā pārbaude. Es biju lejā par 400 eiro. Lielākā daļa tajā brīdī sāktu medīt zaudējumus – palielināt likmes, spēlēt agresīvāk. Tas ir tas, ko kazino gaida. Es izslēdzu datoru. Nopeldējos. Izgāju pastaigāties lietū. Nākamajā rītā es atgriezos ar svaigu galvu. Pirmā spēle – rulete, Eiropas variants, viena nulle. Es izmantoju sistēmu, kurā es ievēroju, cik bieži krīt sarkanais un melnais, bet negaidu "sēriju beigas". Tās ir muļķības. Es strādāju ar varbūtību un bankrota riska koeficientu. Piecu stundu laikā es ne tikai atguvu zaudētos 400, bet arī biju plusā par 1200 eiro. Un te ir lieta, ko vairums nesaprot. Profesionālim kazino nav azarts. Tas ir darbs. Es neizjūtu eiforiju, kad laimēju, un nekrītu depresijā, kad zaudēju. Es vienkārši sekoju savam plānam. Ja mans plāns saka, ka šodienas limits ir 200 eiro zaudējumu, es pieceļos un aizeju. Punktu. Ir bijušas dienas, kad es vavada kazino pavadīju desmit stundas un nopelnīju tikai 50 eiro. Ir bijušas dienas, kad pirmajā pusstundā paņēmu 2000. Bet vidēji mēnesī es izvedu no 3000 līdz 5000 eiro tīrā peļņā. Jā, tā nav bagātība, bet tā ir mana alga. Un es neesmu atkarīgs. Es esmu darbinieks. Tikai mans darba devējs ir kazino, un viņš nezina, ka es spēlēju ar galvu, nevis ar emocijām. Viens no maniem principiem – nekad neizmantot bonusus. Tie izklausās vilinoši, bet patiesībā tie ir atstāstīšanas prasības, kas tevi nolemj zaudējumam. Es paņemu savu naudu, spēlēju bez ķepām un izdaru, kad esmu priekšā. Vienkārši. Garlaicīgi. Bet strādā. Draugi man bieži jautā: "Vai nav bail?" Nav. Bail ir tad, kad tu nezini, ko dari. Kad tev nav plāna B, C un D. Man ir trīs mēnešu dzīvošanai atlikts bankrolls, kas nav pieskāriens spēlei. Man ir limits – ja mēneša zaudējumi pārsniedz 15% no kopējā bankroll, es pārtraucu spēlēt uz nedēļu un analizēju kļūdas. Un jā, esmu laimējis lielas summas. 7400 eiro vienā sesijā pie blekdžeka. 4200 pie ruletes. Bet lielākā daļa manu laimestu ir 200-500 eiro dienā. Regulāri. Kā pulkstenis. Pēdējais padoms tiem, kas domā, ka var kļūt par profesionāli – sāciet ar demo versijām. Izstrādājiet sistēmu. Testējiet to simtiem stundu, pirms liekat īstu naudu. Jo kazino nav laipna vieta. Tā ir mašīna, kas sasmalcina sapņus. Bet, ja tu iemācies to mašīnu apkalpot, tu vari paņemt savu gabalu. Šodien es pamodos ar mērķi nopelnīt 300 eiro. Pēc trim stundām es biju mājās, kafija rokā, un atlikusī diena brīva. Tas ir mans stāsts. Ne aizraujošs, ne dramatisks. Bet strādājošs. Un man pietiek. |
|
Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten. |